Under opbygning

Bennetgaards hjemmeside er ved at blive opdateret med nyt design.

Hvem kan besøge Bennetgaard?

Du finder Bennetgaard i den sønderjyske landsby Københoved, tæt ved den gamle grænse Kongeåen i Vejen Kommune.

Bennetgaard er et ferie- og rekreationshjem for seniorer fra det danske mindretal i Sydslesvig. Dansk Sundhedstjeneste i Flensborg står for visitation af ophold (+ link). Opholdet har en varighed på 11 dage.

Kommer du forbi, er du velkommen til at banke på og se om vi er hjemme.

Hvert år er der cirka 130 ældre, der visiteres til et ophold - i alt 11 hold pr. år.
Bennetgaard har åbent fra april til og med december måned.
Foreninger med videre fra Sydslesvig eller Danmark kan ved konkret aftale med leder af Bennetgaard få mulighed for at bruge husets faciliteter.
Henvendelse til daglig leder Karin Thomsen på tlf.nr. +45 9399 7229 eller pr. mail bennetgaard@hotmail.com

Det gamle hvidkalkede tidligere stuehus til gården synes ved første øjekast nok ikke af så meget, men det er verdensunikt:
Bennetgaard er et ferie- og rekreationshjem for dansksindede – primært seniorer – fra det danske mindretal bosiddende i Sydslesvig.

Ved genforeningen i 1920 af Sønderjylland med Danmark lød det ”I skal ikke blive glemt” til dem, der ikke blev genforenet med Danmark.
I næsten 90 år har Bennetgaard beskedent og næsten ubemærket på sin kærlige og medmenneskelige måde, taget de ord helt bogstaveligt.
(Kilde: VisitVejens hjemmeside.)

Bennetgaard er et eksempel på historiens vingesus med sin danske nationale baggrundshistorie og samtidig nutidig forbindelse mellem Danmark og det danske mindretal i Sydslesvig.